KissJaksa Ingatlan

english

Siófok, ház eladó

Sio-Vili
838 m2
252 900 000 Ft
8
353
jó állapotú
tájra
villany, víz, csatorna, gáz

Leírás

Siófok ezüst partján igényes lakóház eladó!

A lakóház eredeti épülete 1935-37 között került megépítésre, Bauhaus stílusban, melynek tervezése az előzetes kutatások szerint Breuer Marcell nevéhez fűződik. A ház a nagy nevű Stéberl család nyaralójaként szolgált.

Az eredeti stíluselemek megtartását szem előtt tartva 2010-ban Ybl-díjas építész tervezte az átépítést és bővítést. Az ingatlan külső és belső jegyeiben is megőrizte eredeti stílusát. A belső terek kialakításában és anyaghasználatában fontos szempont volt a korszerű, minden igényt kielégítő tervezés mellett a bauhaus stílusra jellemző esztétikai kialakítás és magas minőség.

A nyugodt pihenésre vágyók otthona lehet ez a különleges hangulatú lakóház a világos, tágas belső tereivel, a hatalmas tetőteraszokkal az ősfák árnyékában.

A kert ékessége az eredeti japán kert, ami a 30-as évek közepén épült egy neves francia kerttervező által. Elhagyatottságából jelenlegi tulajdonosai mentették meg és hozták eredeti pompájába.

Az ingatlan Siófok kedvelt üdülőövezetében, az Ezüstparton található, a Balaton-parttól pár száz méterre. Környezete beépített, lakó-, üdülőépületek, hotelek, éttermek találhatóak a környező utcákban.

Az ingatlan könnyen megközelíthető, a telek három oldalról utcával határos. Az utcán kialakított gépkocsi parkolóhelyek vannak, az ingatlan garázsában két gépkocsi beállására van lehetőség.
A nyílászárók 90 mm profilú, egyedi gyártású,eukaliptusz fából készültek, 3 rétegű hőszigetelt üvegezéssel, egyedi méretekben, motoros mozgatású lamellás árnyékolókkal kiegészítve. Az épület helyiségei kiváló minőségű, exkluzív kerámiával, parkettával, tölgyfa lapokkal burkoltak.

Talajszondás hőszivattyú látja el az épület fűtését, amely padló-, mennyezet- és falfűtéssel rendelkezik. Szintén a hőszivattyú gondoskodik a használati meleg víz készítéséről és az ingatlan hűtéséről is. Tartalék fűtésnek beépítésre került egy kondenzációs gázkazán. A villamos energia biztosítása 5kWp beépített teljesítményű smart napelemes rendszerrel történik.

Az épület távfelügyeletre bekötött riasztóberendezéssel, nyitásérzékelőkkel és elektromos kapuval és garázzsal felszerelt. A házon külső kamerarendszer van.
A kert parkosított, automata öntözőrendszer van kiépítve, mely a telken található fúrt kútról működik.